Χίος: Το νησί

Αφήστε τις αισθήσεις να σας ταξιδέψουν με το άρωμα της μαστίχας και του μανταρινιού, στον κάμπο και στα μεσαιωνικά χωριά της νότιας πλευράς του νησιού. Ταξιδέψτε πίσω 3000 χρόνια ιστορίας από την εποχή του Όμηρου, τα Βυζαντινά χρόνια, μέχρι και το σήμερα. Θαυμάστε τις Χιώτικες κατακόκκινες τουλίπες, τις άγριες ορχιδέες και τις αμέτρητες ανεξερεύνητες παραλίες. Χίος, το μυροβόλο νησί του Αιγαίου που με την πλούσια ιστορία του, τα μοναδικά χωριά, τους φιλόξενους και φιλικούς κατοίκους κατακτά κάθε επισκέπτη. Παραμένει το κρυμμένο πετράδι του Αιγαίου για αυτούς που ζητούν να γεμίσουν εικόνες και εμπειρίες που ελάχιστα νησιά μπορούν να προσφέρουν.

Βοκαριά: Η περιοχή

Υπάρχουν λίγα χωριά στο νησί της Χίου τα οποία βρίσκονται τόσο κοντά στη Θάλασσα. Τα περισσότέρα από αυτά χτίστηκαν πάνω στους λόφους της ενδοχώρας έτσι ώστε να αποφύγουν τις λεηλασίες των πειρατών. Όλα τα παραθαλάσσια θέρετρα της νότιας Χίου έχουν πρόσφατα κτιστεί έτσι μόνο ελάχιστα είναι εκείνα που δεν έχουν αλλοιωθεί από τον μαζικό τουρισμό. Ευτυχώς η μικρή παραλία της Βοκαριάς έιναι μία από αυτές. Η Βοκαριά βρίσκεται κοντά στο γεμάτο ζωντάνια χωριό των Νενήτων. Έχει ένα μικρό λιμανάκι με ψαρόβαρκες και μια όμορφη βοτσαλωτή παραλία η οποία είναι πόλος έλξης για όλους τους ντόπιους και ιδανικός προορισμός για όσους ψάχνουν ένα μέρος για χαλάρωση.

Αμάραντος: Το ξενοδοχείο μας

Τα διαμερίσματα του ξενοδοχείου μας είναι μόλις 15 μέτρα από την παραλία, αόρατα από τον δρόμο, σε μία ιδανική τοποθεσία για όσους ψάχνουν άνετες και ευχάριστες διακοπές με μοναδική θέα το Αιγαίο. Η αρχιτεκτονική των διαμερισμάτων μας είναι απλή αλλά σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον. Μπορείτε να μείνετε σε μία από τις τέσσερις δυόροφες μεζονέτες μας ή σε ένα από τα τέσσερα ισόγεια διαμερίσματα μας. Όλα είναι διακοσμημένα με αγάπη και προσφέρουν καταπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, από την ακτή της Ιωνίας προς τα παράλια της Μικράς Ασίας.

top overall ratingstop clean 2013tripadvisor

Panel 2

Εντυπώσεις επισκεπτών

Δέσποινα (Ελλάδα)

Πάνω στην θάλασσα με φανταστική θέα!

Peter and Anda Huijbrecht (The Netherlands)

My wife and I stayed here for two weeks and it was wonderful. We were very kindly received in a well maintained apartment. It has a a magnificent view over the Aegean sea. Cleaning was done twice a week. A quiet place with two restaurants near the harbor, the beach only a few paces away.

Angelika und Hannelore

Die Schiffsreise nach Chios wird durch einen paradiesischen Strand und eine herrliche Unterkunft mehr als wettgemacht. Ruhe und Erholung pur. Die Vermieterin sorgt umsichtig und freundlich für das Wohl ihrer Gäste, inklusive selbst gemachten Kuchen und Marmelade. Wir freuen uns auf ein Wiedersehen.

Philippe

Tout: l exposition, propreté et accueil

Silvia

Αlles. Sehr nette Betreuung durch die Besitzerin.

Aysen

Sea view, comfort, large rooms , location, price…everything was just what we were looking for.

Evin

Balkonunuzda yemek yerken/keyif yaparken Ege Denizi’nin ayaklarınızın altında, İzmir kıyılarının karşınızda olması harika bir şey. Bahçeden gelen lavanta kokuları ve etrafta gezinti yaparken gelen kır çiçeklerinin kokusu..

Continue reading “Εντυπώσεις επισκεπτών”

Panel 3

Σημεία Ενδιαφέροντος

Κάμπος

Ο κάμπος είναι μία μοναδική περιοχή 5χλμ. από το κέντρο της πόλης. Τα περιβόλια του είναι περιτρυγυρισμένα από ψηλούς πέτρινους τοίχους ώστε να προστατεύονται από τον άνεμο. Ο κάμπος έχει μια ξεχωριστή αρχοντική φυσιογνωμία. Τον 14ο αιώνα οι Γενοβέζοι και οι ντόπιοι αριστοκράτες διάλεξαν να χτίσουν τα αρχοντικά τους εκεί μιας και τα εσπεριδοειδή και το εμπόριο τους ήταν μεγάλης αξίας. Πίσω από τους πέτρινους ανακαλύπτεις αρχοντικά άριστα διατηρημένα και υπέροχους κήπους με μάγγανους.

 

Το Κάστρο της Χίου

Το κάστρο της Χίου είναι ένα από τα λίγα κατοικημένα κάστρα στην Ελλάδα. Χτίστηκε την Βυζαντινή εποχή και αποτέλεσε πρότυπο αναγεννησιακης αρχιτεκτονικής. Μέσα στο κάστρο υπάρχουν, η φυλακή του μητροπολίτη Χίου Πλάτωνος, μνήματα Τούρκων στρατηγών και ναυάρχων καθώς και το μουσείο Ιουστινιάνη.

 

Νέα Μονή

Ένα απο τα πιο σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα της Χίου είναι το μοναστήρι της Νέας Μονής, περίπου 11χλμ. από το κέντρο τυς πόλης. Τον 11ο αιώνα τρεις μοναχοί βρήκαν μια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στην περιοχή και έπεισαν τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον 9ο να κτίσει το μοναστήρι και την εκκλησία εκεί.

Nea Moni

 

Τα μαστιχόδεντρα

Απολιθώματα φύλλων αποκαλύπτουν την προέλευση και την ύπαρξη των μαστιχόδεντρων στο νησί της Χίου 6.000 χρόνια πριν. Ο Ιπποκράτης πρότεινε την μαστίχα ως θεραπεία και ο Διομήδης αναφέρει την θεραπευτική χρήση της. Ανεπιτυχείς προσπάθειες έχουν γίνει για την καλλιέργια και παραγωγή μαστίχας σε πολλές περιοχές του κόσμου. Έτσι το νότιο μέρος της Χίου (Νοτιόχωρα) είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου τα μαστιχόδεντρα μπορούν να παράγουν μαστίχι.
Mastic tree

 

Μαστιχοχώρια

Τα μαστιχοχώρια είναι οι περιοχές της Νότιας Χίου όπου παράγουν μαστίχι. Τα πιο δημοφιλή και μοναδικά χωριά είναι το Πυργί και τα Μεστά.

Μεστά

Το μεσαιωνικό χωριό Μεστά είναι καλοδιατηρημένο με μοναδική αρχιτεκτονική. Ολόκληρο το χωριό είναι προσεκτικά σχεδιασμένο και κτισμένο ως φρούριο έτσι ώστε να εμοδίζει τους πειρατές να εισβάλουν στο χωριό και να φθάσουν τα σημαντικά κτήρια στο κέντρο.

Πυργί

Το Πυργί είναι ένα χωριό σαν φρούριο με στενά δρομάκια και πυκνά σπίτια. Έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα γεωμετρική γραφιστικής στα σπίτια. Οι τεχνίτες βάφουν τους τοίχους των σπιτιών άσπρους και στην συνέχεια ξύνουν την μπογιά για να φανεί το τσιμέντο από κάτω δημιουργώντας μονάδικα γεωμετρικά σχήματα.
Πυργί Χίος

Ανάβατος

Ο Ανάβατος είναι ένα χωριό κτισμένο σε ένα βραχώδες βουνό με απότομες πλαγιές (γκρεμούς) ώστε μόνο από ένα δρόμο μπορείς να ανέβεις και να κατέβεις. Έχει ελάχιστους κατοίκους είναι καλά διατηρημένο και δίνει την εικόνα πόλης φάντασμα με το άγριο και τραχύ φυσικό περιβάλον.

Anavatos

Μουσεία

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το αρχαιολογικό μουσείο περιέχει συλλογές προϊστορικών και αραχαϊκών ευρημάτων από τις ανασκαφές του Βρετανικού Σχολείου στον Εμπορειό, αρχαία και κλασσικά ευρήματα από τα Φανά και νεοελληνικά από το Αγιο Γάλας.

 

Βυζαντινό Μουσείο

Το Βυζαντινό μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και χτίστηκε τον 19ο αιώνα. Περιέχει εκθέματα από την νεώτερη Χριστιανική περίοδο μέχρι την Βυζαντινή (5ο – 18ο μ.Χ).

 

Ναυτικό Μουσείο

Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, έχει νεοκλασικό σχεδιασμό και στεγάζει όμορφους ναυτικούς πίνακες.

 

Βιβλιοθήκη Κοραή

Η βιβλιοθήκη Κοραή θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες περιφεριακές βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Το όνομα της δόθηκε από τον Αδαμάντιο Κοραή, ενός πολύ σημαντικού λογοτέχνη και συγγραφέα το 1928. Περιέχει χειρόγραφα και ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων όπου δώρισαν λογοτέχνες της Χίου. Σημαντική ήταν η προσφορά της οικογένειας Αργέντη περιλαμβάνοντας βιβλία,χάρτες και ανεκτίμητα κειμήλια.

Panel 4 Placeholder