Τοποθεσία

Τα διαμερίσματα μας βρίσκονται 1χλμ. από τα Νένητα, ένα από τα από τα μεγαλύτερα μαστιχοχώρια της Χίου. Τα Νένητα είναι ένα πολύ ζωντανό χωριό με περισσότερους από χίλιους κατοίκους. Πήρε το όνομα του από την λέξη ‘νεόκτιτα’ και αναφέρεται στα αγροκτήματα και τα κτίρια της περίοχης τα οποία κτίστηκαν τον 16ο αιώνα. Το χωριό καταστράφηκε από το σεισμό του 1881 και τα ερείπια του βρίσκονται κάτω από την πλατεία των σημερινών Νενήτων.

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1w96GnhdiHPkpsd6jEKQYiyGHkd0&w=600&h=450]

Το μοναστήρι του Ταξιάρχη κτίστηκε το 1305 και έχει μία εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Πρόσφατα δημιουργήθηκε βοτανικός κήπος στο λόφο του μοναστηριού του Αγίου Τρύφωνα με υπέροχη θέα στο Αιγαίο.

Το χωριό προσφέρει πολλών ειδών υπηρεσίες όπως φαρμακείο, ταχυδρομείο, σουπερμάρκετ, φούρνους, ζαχαροπλαστεία, κρεπερί, παραδοσιακές ταβέρνες, ψησταριές και καφετέρειες. Οι ντόπιοι είναι φιλικοί και πάντα πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν. Τα Νένητα βρίσκονται 17 χλμ. από την πόλη και το λιμάνι της Χίου, 15χλμ. από το αεροδρόμιο και με σύντομη πρόσβαση σε πολλά αξιόλογα αξιοθέατα και παραλίες της νότιας Χίου.

Αποστάσεις Πόλη Χίου 17 χλμ., Λιμάνι Χίου 17 χλμ., Αεροδρόμιο 15 χλμ.

Διαδρομή: Αεροδρόμιο Χίου – Αμάραντος

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1alRwlLHHsK_vd9B-ffoJlM8gs64&w=600&h=450]

Διαδρομή: Λιμάνι Χίου – Αμάραντος

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1yNCyOMMddpUz3dsJjFpqO_sDdk0&w=600&h=450]

Διαδρομή: Λιμάνι Μεστών – Αμάραντος

[googlemaps https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1hV-vOBAvXUf4UbyhDnPi-JTIqDI&w=600&h=450]